Velkommen til min hjemmeside
 

Mit navn er Niels Ove Studstrup i daglig tale kaldet "Studs". Jeg er født den 17. september 1936 på en gård i Gørup, som ligger i den sydvestlige del af Himmerland. Det blev ikke just sunget ved min vugge at jeg skulle komme til at tilbringe mere end 18. 000 timer uden at have et ben til jorden. Mine flyvske interesser går så langt tilbage, som jeg husker og det fortælles, at jeg som barn lagde alt andet tilside, når der hørtes flyvemaskiner i nærheden. 

I 1950'erne gik en pilotkarriere normalt gennem flyvevåbnet og derfra videre til civil luftfart og jeg søgte derfor som 18 årig ind til flyvevåbnet. Jeg blev indkaldt til optagelsesprøve i København, hvor prøverne blev bestået indtil jeg nåede frem til øreklinikken på Flyvemedicinsk Institut, her fandt man, at mine trommehinder var blevet beskadiget i forbindelse med en kraftig mellemørebetændelse i 4 års alderen og dermed var drømmen om at blive "Jetpilot" gået op i den blå luft.

I hele mit liv har jeg kunnet glæde mig over at være "født under heldige stjerner", hvilket også i denne situation styrede mig ind på et andet spor. På ved hjem fra optagelsesprøverne i København besøgte jeg noget familie, som havde en gård på Sjælland. I forbindelse med en militærmanøvre i området havde man en officer fra et artilleri regiment indlogeret og da han havde hørt om mine forliste drømme foreslog han mig, at jeg på den kommende værnepligts-session skulle søge ind til det tunge artilleri, som havde nogle mindre fly, der blev brugt til observation. Det var en ny oplysning for mig og i tråd med hans forslag brugte jeg al min overtalelsesevne for at få opfyldt mit ønske, da jeg en måned senere stod foran værnepligts kommisionen. Det lykkedes og et halvtårstid senere startede jeg min 18 måneders værnepligt ved 3. Feltartilleri Regiment, som havde til huse på den nybyggede Varde Kaserne. Igen tilsmilede lykken mig, idet jeg kom til at ligge på stue sammen med den eneste ud af ca. 600 mand, som havde et flyvercertifikat. En vinterdag i begyndelsen af 1956 fik jeg min luftdåb med en flyvetur fra Esbjerg flyveplads, hvor min soldaterkammerat lejede et lille danskbygget KZ 3 fly. Efter en 3 månedes rekruttid i Varde blev regimentet flyttet til Aarhus, hvor min videre vej mod skyerne tog fart. 

Under "Mit flyvske liv" finder du billeder og oplevelser fra nogle af de lande jeg i årenes løb har været stationeret i.   

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk